dimecres, 6 de febrer del 2008

Vicent Pellicer visita Els Reguers per parlar dels seus últims llibres

"Unes terres desconegudes i oblidades pels polítics de Barcelona" i sobretot "els homes i les dones de l'Ebre" són els dos pretextos principals que, segons Vicent Pellicer, el van empènyer a confeccionar la Guia de les Terres de l'Ebre, un llibre recomanable per a tenir a mà quan ens disposem a agafar el cotxe i endinsar-nos a descobrir (si, encara una mica més) les nostres comarques. Enmig de les seues pàgines hi trobarem dotze itineraris que es barregen en poesia, folclore, història, gastronomia i altres vessants de la vida de l'Ebre disposades a embriagar-nos. Tal com ens confessava Vicent Pellicer el passat diumenge al Casal d'Els Reguers, allò realment important que el va captivar en confeccionar esta guia va ser l'aprenentatge i la coneixença de les persones. Com no podia ser d'altra manera.

Però l'autor, a més de signar molts exemplars de la guia, va poder parlar-nos també del llibre que completa una trilogia sobre els nostre estimat Port: El massís del Port: el plaer de l'aventura. El que ell va intentar en redactar les pàgines del vòlum que segueix A peu pel Massís del Port i Caminades pel massís del Port, va ser descobrir la part més oculta del massís. "L'important no és l'itinerari en si, sinó descobrir, "paupar" (com diem natros), sentir..." va explicar.



Personalment (ara parlo des de la posició individual de les mans que escriuen i no tant des del punt de vista col·lectiu de l'associació Vent Fort ja que vaig tenir el plaer de presentar a Vicent Pellicer, un escriptor agradable i humil que tal com dennota la temàtica de la seua obra completa està enamorat de les nostres terres), penso que estes lectures poden ser especialment interessants per a reguerencs i reguerencs - i ebrencs i ebrenques, per fer servir un genèric que ens representa- ja que la majoria de natros coneixem els indrets que descriuen pels coneixements adquirits de generació en generació. D'esta manera, ho podrem viure des del coneixement i l'experiència pròpia que ens ofereix el mateix Pellicer.


Nota a peu de pàgina: dins la Guia de les Terres de l'Ebre, l'autor fa menció del nostre poble, destacant la tradició dels cabassos que actualment estem potenciant per a que continue viva i de la qual esperem parlar-vos en següents missatges.

5 comentaris:

ventfotut ha dit...

Felicitats per la criatura Roser !!!

Com deia la revistan núm.1 "...espero que tinguessem vent fort per molt de temps!".

Cada dia està bufant en més força.

Ànims !!!!

Unknown ha dit...

Felicitats per aquesta iniciativa!!!

Crec que la utilització de les noves eines que la tecnologia ens proporciona també pot ajudar-nos a dinamitzar el nostre poble.

"Agarreu-vos lo monyo" que el vent bufa fort.

Endavant les atxes !!!!!

LLUCIA ha dit...

Avant en lo Bloc!
Us volem felicitar per totes les coses que heu anat fent en els últims temps. Animem al Vent Fort per que continue fent coses pel poble.

Força Reguers!

Fede i Llúcia

the crow ha dit...

Som lo milloret de la comarca, ara només ens falta una plataforma per a cercar la independència? Visca Els Reguers lliure!!!!!!!!!!

MIQUEL ha dit...

Anim !!!

Som un poble petit, de bona gent i
el que esteu fent es molt gran.


Fins aviat amics