dimecres, 27 d’agost del 2008

LES AVUNTURES DE L'IRIS I L'AROA

Hi havia una vegada una nena que es deia Aroa i la seva germana petita es deia iris. Les dues germanes eren pobres i no tenien pares. L'Aroa va despertar a la seva germana i li va dir:

- Iris! Desperta't!

Quan l'Iris es va despertar, l'Aroa li va dir que havia vist un ós i se n'havien d'anar. L'Iris li va dir que d'acord, però tenien que anar ràpid. Quan van fugir estàven en un bosc i l'Iris va dir que estaven perdudes, i l'Aroa va dir a la seva germana que mirés que a un arbre hi havia un forat de colors, i van córrer fins allà.

De repent, van entrar a un món màgic on hi havien follets, fades... Al dia següent, les dos germanes van anar pel bosc màgic que era el lloc on havien entrat el dia abans. Van caminar molt, però elles no sabien que havien entrat en un bosc màgic fins que... van veure una fada, es van fregar els ulls i unes a les altres es van dir que si allò era real. La fada les va ajudar i els ho va dir: que estaven en un bosc màgic i divertit, i elles es van quedar a viure durant tres anys.

Quan l'Aroa tenia tretze anys es va enamorar d'un príncep. Sempre es veien i es feien petons, però al bosc màgic hi vivien un exèrcit de nans que van fer una emboscada al príncep i el van matar.

L'Aroa es volia menjar i com que la seva germana Iris era molt llesta li va dir que fes alguna cosa per matar als nans i en una gota de poció va matar a tots els nans i com que l'Aroa va matar al jefe dels nans i també als demés nans, el príncep va tornar a viure, es van casar i es van prometre amor etern.




Janina Barberà, guanyadora en la categoria 2 (7 i 8 anys) del Premi Literari Vent Escrit. A la imatge, rebent el premi de la mà d'Esther Vidal, alcaldessa d'Els Reguers i presidenta de l'Associació Vent Fort.